Tiener Nooran AbuMazen bekroond met ‘beste brein’ van Canada

Onderwijs

Een 17-jarige moslima uit Canada heeft de competitie van CIHR Canadian National Brain Bee gewonnen. Deelnemers van de competitie werden ondervraagd over neurowetenschappen en neuro-anatonie en de uiteindelijke winnares is bekroond met de titel ‘beste brein’ van Canada. Op 28 mei deden 14 tieners uit heel canada mee aan het evenement in de Mcmaster Universiteit in Ontario, schrijft CTVNEWS. De beste drie deelnemers van de competitie kregen allen een trofee en een beurs ter waarde van $1500, $1000 en $500 Canadese dollars.

Geneeskunde

De uiteindelijke winnares, Nooran AbuMazen is slechts weken verwijderd van het afronden van middelbaar onderwijs aan Waterloo Collegiate Institute. Zij is van plan om na de zomervakantie geneeskunde te gaan studeren aan de universiteit van Waterloo.

Internationale Brain Bee kampioenschap

Nooran krijgt naast haar titel en prijzen ook de mogelijkheid om tijdens de zomervakantie stage te lopen in een neuro wetenschappelijk laboratorium. later deze zomer gaat zij Canada vertegenwoordigen tijdens de internationale Brain Bee kampioenschappen die van 30 juni tot 4 juli worden gehouden in Denemarken.