Nieuw initiatief om moslimvrouwen sportief samen te brengen


Het islamitisch evenementenorganisatie Halal Events start met een initiatief om weerbaarheid, sportiviteit en zusterschap te promoten onder moslima’s in de grote steden. Volgens de initiatiefnemers is daar vandaag de dag veel behoefte aan.

Zondag 31 januari start #SISTERBOOST, een sportevenement voor moslima’s in Rotterdam, Utrecht en Den Haag. “Als dit project goed bevalt, zal het in meerdere steden worden aangeboden,” zegt Saber aboe Amir namens Halal Events.

Tijdens de SISTERBOOST doen de participanten mee aan o.a. conditietraining, kickboks workout en basistechnieken voor zelfverdediging. “Het doel is om een energieke, inspirerende en sportieve dag te bezorgen voor onze zusters.” Alia Azzouzi van Espresso Dates zal op deze dag de zusters voorzien van een motiverende speech en afsluitend het eten verzorgen.

De instructrice is voormalige sportvrouw van het jaar en ex-militair, Sabra Rahiembaks. Zij heeft in verleden aan taekwondo en kickboks gedaan en heeft daarmee verschillende prijzen gewonnen. Halal Events schrijft in een bericht op facebook blij te zijn met Sabra als instructrice van SISTERBOOST en zij hebben er alle vertrouwen in dat Sabra met haar doorzettingsvermogen, ervaring en persoonlijkheid voor een topdag gaat zorgen.

Volgens de organisatie is er in de hedendaagse samenleving veel behoefte aan zusterschap. Daarmee wordt geprobeerd om samenhorigheid te bevorderen en de vrouwen te motiveren om ten alle tijden door te zetten en het beste uit zichzelf te halen.

Halal Events is gespecialiseerd in het organiseren van activiteiten waar rekening wordt gehouden met de voorkeuren van de moslims. Maandelijks wordt er een zwem & sauna event georganiseerd. Daarnaast zijn er barbecues, bowlingavonden en weekenduitjes naar de Ardennen.