Dit zijn de mannen die een serie over Salahadin voor Netflix willen produceren


Twee filmmakers uit Florida hebben de productie van een serie met crowdfunding gefinancierd. Nu willen zij dat hun serie op Netflix verschijnt.

Ahmad Hussam, stichtte samen met Nick Armero het videoproductiebedrijf ‘Peace house’ in Tampa, Florida. Peace House richt zich op het maken van robuuste documentaires en content voor social media met aangrijpende en belangrijke verhalen die op een vermakelijke wijze worden weergegeven.

De missie van Ahmed en Nick is om zich te richten op de islamitische geschiedenis en dit onder aandacht te brengen. Ze brachten een trailer uit van één van hun beste series, ‘Salahadin’. Het is het verhaal van een belangrijke moslimleider op het moment van een strijd. De jonge producers voeren nu een campagne via social media om hun serie op Netflix te laten verschijnen.

Door de groei van Hollywood heeft de religieuze en culturele geschiedenis veel belangstelling gekregen in de entertainment industrie. Er zijn bekende titels zoals ‘The Crusades’, ‘Passion of the Christ’, ‘Cleopatra’ en zelfs de individuele verhalen zoals in ‘Schindler’s List’. Deze titels leren de kijkers over belangrijke verhalen uit de geschiedenis.

De producers denken daarom dat het verhaal van Salahadin een positieve bijdrage zal leveren algemene ontwikkeling van de kijkers. Daarnaast zien zij ook van mening dat hun verhaal veel geld kan opleveren en een commerciële succes kan worden.

de social media campagne van Peace House is te volgen via de hashtag