Agresssieve PVV-oma wilde hoofddoek van moslima eraf trekken, de NRC noemt het ‘aanspreken’


Een bejaarde vrouw uit Zutphen is veroordeeld vanwege het beledigen van een moslima. De NRC heeft moeite om daar accuraat over te berichten en noemt het eufemistisch ‘aanspreken’.

Kort na de terroristische aanslagen in Brussel dook een video op waarom te zien is hoe een doorgedraaide PVV-oma een moslima fysiek wil aanvallen. De vrouw stapt van jaar fiets af om het hoofddoek van een moslima die op de bus wacht af te trekken. 

Zutphen

In de video is te zien hoe de agressieve vrouw door een oudere man wordt in bedwang gehouden. De dame uit Zutphen is vandaag veroordeeld voor groepsbelediging omdat zij de aanslag in verbrand bracht met moslima’s die een hoofddoek dragen. 

Aanspreken

De redactie van NRC publiceerde een artikel over de veroordeling. Daarin wordt fysieke aanval eufemistisch als ‘aanspreken’ genoemd. De auteur van het artikel noemt fysieke aanval van de PVV-oma ‘schermutseling’. Daarmee wordt gesuggereerd dat het een gevecht was waarbij van beide kanten geweld is gebruikt.

Bedreigd

Het artikel eindigt door te stellen dat de PVV-oma zelf eigenlijk het slachtoffer is. Volgens de schrijver is zij bedreigd vanwege de video.