18-jarige vrouw verzint verhaal over aanval door Trump-aanhangers in New York


Een 18-jarige studente heeft vorige week beweerd door drie mannen te zijn aangevallen in een metro in Manhattan. Daarna was zij voor korte tijd spoorloos verdwenen maar intussen is zij weer terecht en zit in de cel voor liegen tegen de politie, meldt New York Daily News

Yasmin Seweid beweerde dat zij net als andere moslima’s slachtoffer was geworden van geweld door rechts-extremisten. De studente zei dat zij door drie mannen werd uitgescholden voor terrorist terwijl zij de pas gekozen president Donald Trump aan het toejuichen waren.

Hoofddoek afgetrokken
Volgens Yasmin hebben andere passagiers toegekeken terwijl de mannen haar hoofddoek probeerden af te trekken. Haar verhaal kreeg veel aandacht bij de linkse media die tegen Donld Trump zijn.

Getuigen
De politie in New York heeft groot ingezet om de daders op te sporen maar zij konden geen getuigen vinden. Volgens een agent was de jonge vrouw niet consistent in haar verklaringen. Aanvankelijk werd gedacht dat het door trauma zou komen. Na een week heeft zij zelf toe gegeven dat zij gelogen heeft.

Familieproblemen
Het is niet duidelijk waarom Seweid tegen de politie heeft gelogen. De politie zegt dat zij familieproblemen als reden heeft aangegeven. Ook de vader van de 18-jarige is hierover gevraagd. Hij heeft verklaard niet te weten wat de oorzaak is en vindt dat zij daar zelf antwoord op zou moeten geven.

Legitieme angst
Albert Kahn, een advocaat van de belangenorganisatie van moslims in Verenigde Staten (CAIR) heeft tegen de media gezegd dat dit incident geen reden mag zijn om legitieme angst voor moslimhaat in Amerika te verwaarlozen.