Moslims zeer negatief over tv-uitzending ‘Allah in Europa’


VPRO-programma Allah In Europa wordt fel bekritiseerd door moslims op Social media. Op de Facebookpagina van Hollandistan hebben diverse mensen zich zeer negatief uitgelaten over de uitzending van afgelopen zondagavond.

“We zagen ook Montasser Al-De’emeh en bepaalde regeringsfunctionarissen zoals overheidsimams en -leraren spreken over de evolutiethorie.”

Shabir Burhani:

De laatste aflevering was nogal een vreemde aflevering van het programma #AllahInEuropa. Hoewel de woordvoerder van Hizb-ut-Tahrir Okay Pala zijn best deed om zijn sociaal-politieke visie vanuit islamitische optiek te vertolken en zijn kritiek op liberale democratie en kapitalisme te uiten, zagen we ook Montasser Al-De’emeh en bepaalde regeringsfunctionarissen zoals overheidsimams en -leraren spreken over de evolutiethorie. Ze legden uit hoe ze ,door middel van wetenschap, darwinisme en atheïsme in moslimjongeren inprenten om ze zodoende te laten dwalen van de ware islam en ze goddeloze seculiere wezens maken.

“Een islam die geen islam meer is”

Addeen As Sandzaki:

Ik vond het zeer problematisch dat er zoveel “islamitische docenten” zijn die eigenlijk de leerlingen een zeer vage Islam leren. Net zoals het christendom proberen ze het te verlagen tot iets spiritueel, terwijl islam veel groter is. Voornamelijk is België er erger aan toe dan Nederland lijkt het zo.

Zelf vond ik dat Okay Pala heel weinig zendtijd krijgen maar wat hij had gekregen heeft hij zich wel goed verwoord en korte benen gemaakt met de vraagsteller.

Maar je merkt ook dat de zogezegde mordernisten naar voren worden geschoven als de oplossing voor Islam enof als voorbeeld. Dus een Islam dat geen Islam meer is.

”De middenweg en dus de ware weg, is bewust achterwege gelaten”

Umm Triple zei:

Ik heb het een keer gezien, vorige week. Om precies te zijn 5 minuten lang, toen had ik er genoeg van.

Conclusie: Een gemanipuleerd programma welke voornamelijk een negatief, onwetend beeld schetst van de islam. Het zij te gematigd of extreem. Vervolgens nog ‘s wat rond gaan lezen en aan anderen gevraagd wat zij ervan vonden.

Eindstand voor mij: Een zionistisch gemanipuleerd programma welke bij de niet-moslims een ”ik zei het toch”-gevoel achterlaat. De middenweg en dus de ware weg, is bewust achterwege gelaten, of in een jasje van extremisme gestoken. Typische westerse media.