De woede van Mustafa Amhaouch komt door zijn eigen tweet


De Limburgse CDA-Kamerlid Mustafa Amhaouch heeft boos gereageerd op een tweet van DENK-leider Tunahan Kuzu, maar de frustratie komt vooral door de inconsistentie van de Christendemocraat zelf.

In de Tweede Kamer is de motie van Harry van Bommel (SP) om de Palestijnse staat officieel te erkennen weggestemd. Een meerderheid van de Kamerleden, waaronder Amhaouch, vindt niet dat Nederland de staat van het Palestijnse volk officieel moet erkennen. 

DENK

Voor Tunahan Kuzu was dat  een reden om de CDA’er van Marokkaanse komaf aan de schandpaal te nagelen. In een tweet liet hij zien hoe Amhaouch tegen de motie heeft gestemd. Daar was de Christendemocraat niet blij mee en heeft tegen de redactie van Elsevier gezegd dat Kuzu hem etnisch aan het profileren is. Blijkbaar weet hij niet wat etnisch profileren betekent. Het Kamerlid heeft ook niet uitgelegd waarom hij tegen het erkennen van de Palestijnse staat is en heeft zich volledig gericht op uiten van zijn woede en frustratie tegen Kuzu.

Tweestatenoplossing

In verleden heeft Amhaouch een vraagteken gezet bij het besluit van Frans Timmermans om de zogenaamde Tweestatenoplossing niet te steunen. Dat is te lezen in een tweet uit 2012. Volgens veel voorstanders van vrede tussen Palestijnen en Israëliërs is een officiële erkenning van de staat Palestina van essentieel belang. Verschillende Westerse landen zijn Nederland voorgegaan in erkennen van Palestina. Uit de tweet van de politicus is op te maken dat hij toen ook voorstander was van Tweestatenoplossing.

Tweede Kamer

Na een stemronde in de Tweede Kamer blijkt dat niet zo te zijn, en Amhaouch wil blijkbaar ook niet dat mensen in Nederland dat van hem afweten. De politicus heeft zich in verleden ook voor  voorkeursstemmen uitgesproken. Tijdens de verkiezingen heeft hij eerder gezegd dat moslims op CDA en niet op PvdA moeten stemmen. Nu hij als volksvertegenwoordiger in de Kamer zit laat hij zien waar hij werkelijk voor staat.