Donald Trump mag van Lindsey Graham naar de hel


De Amerikaanse senator, Lindsey Graham heeft op CNN flink uitgehaald naar Donald Trump. De republikein zegt dat zijn partijgenoot de vijanden van Amerika helpt met zijn negatieve uitlatingen over de moslims.

Trump zei eerder dat hij de moslims gaat verbieden om naar Amerika te reizen, als hij als president gekozen wordt. De republikeinse kandidaat voor de presidentiële verkiezingen van 2016 heeft eerder gezegd dat hij alle moslims en hun gebedshuizen permanent in de gaten wil houden. Graham, die ook namens de republikeinen wil mee doen met de verkiezingen zegt te walgen van Trump. Volgens Graham is de miljardair een xenofoob die de republikeinse partij niet vertegenwoordigt.

De senator uit South Carolina vindt dat Trump de radicale Islam versterkt. Graham reist regelmatig door islamitische landen en is een grote voorstander van het Vrije Syrische Leger. Volgens hem zijn duizenden moslims gestorven in strijd tegen de terroristen. “Trump ondermijnt de inspanningen van de moslims om de wereld te verbeteren,” meent de senator.

De Amerikaanse verkiezingen zijn vaak een toneelspel van harde woorden en soms grove scheldpartijen. In de selectiefase van de kandidaten binnen de twee grote partijen kan de spanning soms flink oplopen. Trump die eigenlijk geen politicus is, is een buitenstaander binnen de republikeinse partij. De ervaren politici zoals Graham zijn daarom bezorgd omdat de miljardair in de peilingen blijft scoren.

Lindsey Graham: Tell Trump "Go to Hell"

"Tell Donald Trump to go to hell."—GOP candidate Lindsey Graham on how to make America great again

Geplaatst door NowThis Politics op Dinsdag 8 december 2015