Een Sikh nam het op voor moslims tegen Donald Trump in Iowa


Tijdens een campagnebijeenkomst van Donald Trump heeft een Sikh uit Iowa een spandoek opgeheven met de tekst “Stop Hate”. De man is door de aanhangers van Trump bedreigd en op hardhandige wijze naar buiten gegooid. 

Arish Singh, een schrijver en een comedian zei tegen de media dat rechtvaardigheid en het beschermen van mensen in nood onderdeel uit maken van Sikhi godsdienst. Hij was daarom naar de bijeenkomst gegaan om zich uit te spreken tegen de haatcampagne van Donald Trump.

De republikeinse kandidaat voor de Amerikaanse presidentsverkiezingen was in Muscatine, in de staat IOWA om campagne te voeren. Tijdens het evenement waren er meerdere mensen met rode t-shirts aanwezig onder het publiek om te protesteren tegen de anti-moslim campagne van de miljardair.

Naast Arish Singh is ook een ander actievoerder (links afgebeeld in de foto hierboven) uit de zaal gezet. Een aanhanger van Trump zei tegen Singh dat hij hem zal slaan als hij zelf niet weg gaat. Kort na het incident liet Singh via twitter weten dat hij geen moslim is, maar dat belemmert hem er niet van om in opstand te komen tegen Trump:

Sikhs zijn sinds de aanslagen van 9/11 meer dan 700 keer slachtoffer geworden van moslimhaat omdat zij vanwege hun baarden en tulbanden voor moslims worden aangezien. Dat schrijft de comedian van Palestijnse comaf, Dean Obeidallah in The Daily Beast. Volgens Obeidallah is Arish Singh een goede vertegenwoordiger van het Sikh geloof omdat hij zich zo dapper heeft gedragen tegenover een menigte van Trump-aanhangers.