Extreemrechts stuurde zwarte Pieten naar Sinterklaasintochten


Extreemrechts stuurde groepen als Voorpost en Pegida die samenwerkten bij het infiltreren van Sinterklaasintochten in meerdere steden. Ze stuurden zwartgeschminkte Pieten met snoep en stickers op pad. Deze mengden zich tussen de Pieten van de intochtorganisaties. Als creepy clowns.

Extreemrechts schept op over illegale demonstraties

Op de Facebook-pagina vermeldt Voorpost trots dat zij deelgenomen hebben aan de intochten in Utrecht, Rotterdam, Gent en Antwerpen. Extreemrechts mengde zich als zwartgeschminkte Pieten onder de andere Pieten en deelde snoep en stickers uit. Op de stickers staat dat zwarte Piet zwart moet blijven. Rotterdam hanteert een roetveegpietenquotum, dat door deze actie doelbewust werd getorpedeerd. De demonstraties van Voorpost en Pegida werden niet aangekondigd en er waren geen toestemmingen voor afgegeven. Op Facebook deelt Voorpost triomfantelijk artikelen waarin het vermeldt wordt.

Politiek

NIDA kondigde zaterdag aan het in de raad op donderdag over het aantal zwartgeschminkte Pieten te willen hebben. Toen was nog niet duidelijk dat dit door de onaangekondigde demonstraties van extreemrechts kwam. Ook Leefbaar Rotterdam wil het over de Sinterklaasintocht hebben. Ze willen weten waarom de KOZP-demonstranten niet in hun vak bleven. De PvdA maakte zondag bekend dat ze een spoeddebat willen over de niet aangevraagde demonstratie van extreemrechtse Pieten aan de intocht. Over niet in je vak blijven gesproken.

De Rotterdamse fabeltjeskrant en toeter van extreemrechts, Dagblad010, meldt dat Voorpost en Pegida donderdag naar de raadsvergadering in Rotterdam willen komen. Ze spreken hoopvol de gedachte uit dat KOZP wellicht ook komt. Ophef. Wat wil je nog meer.