Fawaz Jneid mag geen moskee oprichten in Den Haag


De voormalige imam van de Haagse As-Soennah mag geen moskee oprichten van de gemeente. Fawaz Jneid heeft met zijn Stichting Qanitoen een pand gekocht, maar de gemeente wil daar een stokje voor steken.

Afgelopen vrijdag werd bekend dat de stichting onder leiding van de omstreden salafistische imam Fawaz Jneid een pand heeft gekocht gelegen tussen Transvaal en Schilderswijk. Burgemeester van Aartsen zei tijdens een spoeddebat op woensdag dat de stichting daar  geen toestemming voor krijgt, meldt Omroep West.

Erfpachtcontract
De gemeente weigert om het erfpachtcontract van het pand te wijzigen. Daarin staat dat het pand bestemd is voor bedrijfsmatige activieiten. Fawaz Jneid wil dat laten veranderen voor maatschappelijke activiteiten.

Camerabewaking
Burgemeester van Aartsen zei ook dat er een camera is geplaatst om de activiteiten van de imam nauwlettend in de gaten te houden. De raadsleden van gemeente Den Haag zijn ongerust en om hun zorgen weg te nemen heeft de burgemeester beloofd toe te zien dat de plannen van de salafistische imam geen kans van slagen krijgen.