FIOD valt binnen bij islamitische stichtingen in Limburg


Verschillende woningen en panden van verbonden aan islamitische stichtingen in provincie Limburg zijn vanochtend binnen gevallen door FIOD. Doorzoekingen worden volgens het OM verricht in het kader van een onderzoek naar witwassen van gelden.

Het Openbaar Ministerie meldt dat er invallen zijn verricht in gebedhuizen en loodsen van Islamitisch Stichting Centrum Westelijke Mijnstreek en Stichting Baby Care. Woningen, bedrijfspanden, een gebedshuis en een loods in Sittard-Geleen, Beek, Heerlen en Stein worden op dit moment doorzocht door de FIOD.

Terrorisme
Volgens het OM is het onderzoek al in 2015 gestart. Het gebedshuis in Geleen is ook eerder in opspraak gekomen vanwege een lezing die daar gehouden zou worden door prediker Abou Hafs.Witwasonderzoek heeft prioriteit bij de overheid vanwege het feit dat het andere vormen van ernstige criminaliteit mogelijk zou kunnen maken, schrijft het OM op haar website. Ook terrorisme wordt genoemd in het nieuwsbericht zonder duidelijke aanwijzingen of concrete feiten.

Bron