Hoe Usaama Rahim door de FBI en de politie om het leven is gebracht


Zijn laatste woorden waren: “Ik kan niet ademen.” Dit is wat ooggetuigen navertellen over Usaama Rahim, een jonge Afro-Amerikaanse moslim die door de politie om het leven is gebracht.

Agenten van de FBI hebben in de zomer van 2015 in samenwerking met een lokale politieagent in een zogeheten “Joint Terrorism Task Force” (JTTF) Rahim geconfronteerd. Zelf geven zij toe dat zij desondanks het feit dat zij hem 24 uur per dag in de gaten hielden nooit een aanleiding kunnen vinden voor een arrestatie of een huiszoekingsbevel. Toch heeft de confrontatie geleid tot de dood van Afro-Amerikaanse moslim.

De politiecommissaris van Boston heeft toen te kennen gegeven dat Rahim dood is geschoten door een agent van de ‘JTTF’ en een FBI-agent nadat hij hen met een ‘militair’ mes heeft bedreigd toen zij hem vragen wilden stellen. Verder hebben zij niets vrijgegeven over het incident. Wereldwijd werd in het nieuws gesuggereerd dat de man door ISIS was geinspireerd en daarom heeft gepoogd mensen te onthoofden. Dit terwijl de ooggetuigen hele andere verhalen vertellen en zeggen dat dit ver van de waarheid is. Volgens zijn familie is hij in zijn rug geschoten.

Meest recente foto van Usaama Rahim
Meest recente foto van Usaama Rahim

Er wordt geclaimd dat Rahim al een tijd door de FBI onder toezicht stond vanwege een terrorisme onderzoek. Iets dat soms wel degelijk achter geloofwaardige bedreigingen en berichtgevingen gaat maar soms wordt het als een middel gebruikt om onschuldige mensen te treiteren omdat ze bijvoorbeeld ‘te vaak’ een bezoekje brengen aan de lokale moskee of omdat zij politiek gezien ‘anti-overheid’ standpunten uiten op sociale media.

Zijn broer Ibrahim, een imam uit de lokale moskee, zegt dat de politie hem gewoon in koude bloede heeft doodgeschoten. Nadat Ibrahim zijn condoleance heeft geuit waarin hij een smeekbede voor zijn broertje deed om hem “Jannat al-Firdaws” (hoogste gradatie in de hemel) zijn sites in de aanval gegaan en hebben zij deze woorden verkeerd vertaald alszijnde ‘de maagden van het paradijs’.

Er werd nog vermeld dat Ibrahim kritiek zou hebben geleverd op de staat Israël. Als dit genoeg is om vervolgens 24 uur per dag in de gaten te worden gehouden dan kunnen we onszelf maar beter heel erg zorgen gaan maken!

Onlangs zijn vertegenwoordigers van verschillende segmenten uit de gemeenschap in Boston bij elkaar gekomen om de geheime videobeelden van de politie te bekijken. Dit is de persconferentie na de bezichtiging van de videobeelden:

Bron: countercurrentnews.com