Islamitische basisscholen scoren het hoogst in de eindtoets


De Maastrichtse islamitische basisschool El Habib heeft de allerhoogste scores behaald in de eindtoets voor het basisonderwijs. Dat blijkt uit een onderzoek van RTL Nieuws Buurtfacts.

Landelijk scoren islamitische basisscholen beter dan christelijke en openbare scholen. De Maastrichtse El Habib spant de kroon: de leerlingen van één van de grootste basisscholen in Limburg scoren boven gemiddeld.

Taalachterstand
Volgens meester Vincent, een leerkracht die door RTL Nieuws is geïnterviewd, is het succes te verklaren door extra aandacht voor taal. De leerlingen van El Habib zijn 100 procent van migrantenafkomst. Door ondersteuning wordt geprobeerd om taalachterstand weg te werken en te zorgen voor betere aansluiting op het vervolgonderwijs.img_4878

Islamitische basisscholen
Ook vorig jaar hadden islamitische basisscholen de beste scores. In de resultaten van Buurtfactonderzoek is te zien hoe dit jaar islamitische basisscholen weer bovenaan staan.

Excellente school
El Habib heeft eerder de status ‘excellente school‘ gekregen vanwege bijzonder goede resultaten. Volgens Inspectie Onderwijs stromen ruim 40 procent van de leerlingen door naar HAVO en VWO.