Islamitische hulporganisatie in actie in Noord Engeland


Al Imdaad Foundation is kort na de storm Desmond in actie gekomen in het noorden van Engeland. De islamitische hulporganisatie uit Blackburn is momenteel met honderden hulpverleners bezig om de lokale bevolking van Cumbria te voorzien van noodhulp.

De hulporganisatie gespecialiseerd in het bieden van noodhulp in rampgebieden van Afghanistan en Pakistan wordt door duizenden Engelsen via social media geprezen. Ook de Britse media hebben aandacht geschonken aan de mannen met baarden die kort na de ramp snel ter plaatse waren met hulpgoederen.

De bevolking van Cumbria kunnen hevigere regenbuien verwachten deze week in de nasleep van storm Desmond. Volgens de lokale politie zijn er al 6400 woningen overstroomd. Daarnaast heeft de storm rond de 500 miljoen pond schade aangericht aan bruggen, snelwegen en belangrijke gebouwen. Er is momenteel geen elektriciteit in het gebied en veel scholen zijn gesloten vanwege stormschade.

De islamistische hulporganisatie voorziet de getroffen mensen met warme maaltijden, schoon drinkwater en ze worden geholpen met het schoonmaken van hun woningen. Ondertussen komen er steeds meer vrijwilligers van al Imdaad Foundation om te helpen. Ondanks de grote aantallen is er nog steeds onvoldoende hulpmiddelen om te beginnen met herstelwerkzaamheden.

carlisle