Israël heeft bijna 7.000 Palestijnen gearresteerd in 2015


De Commissie voor de Palestijnse gevangenen heeft afgelopen maandag een rapport uitgebracht over de arrestatie van Palestijnen door Israel. Uit het rapport blijkt dat er 6,830 mensen zijn opgepakt sinds het begin van dit jaar.

Nooit eerder waren er zoveel Palestijnen binnen een tijdsbestek van een jaar gevangen genomen, schrijft dagblad Al-Resalah. Het rapport dat onder het gezag van de Palestijnse autoriteiten is uitgebracht, meldt dat zelfs tijdens de opstanden van 1987 en 2000 waren er niet zoveel mensen gevangen genomen. Het totaal aantal gevangenen van dit jaar laat een stijging zien van meer dan 12 procent ten opzichte van een jaar eerder. Uit het rapport blijkt verder dat vrijwel alle gevangen fysiek of verbaal zijn mishandeld.

De meeste mensen zijn in het West Oever gevangen genomen, 4,075. In jerusalem zijn er 2,353 mensen opgepakt en de rest uit de Gaza-strook. 2.179 gevangenen waren minderjarigen, meldt de Commissie. Dat is een stijging van meer dan 72 procent ten opzichte van 2014. Dit jaar zijn er ook meer vrouwen gevangen genomen, 225 in totaal. Een jaar eerder waren er slechts 112 vrouwen opgepakt.

Bron: Middle East Monitor