Wereldsterren voeren campagne: #TurkishAirlinesHelpSomalia


Wereldwijd wordt er via social media campagne gevoerd om noodhulp naar Somalië te kunnen sturen. Bekende sterren plaatsen videoboodschappen online om Bij Turkish Airlines aan te dringen om te helpen.

In de hoorn van Afrika heerst er een noodsituatie waardoor miljoenen mensen dreigen te sterven door hongersnood. Noodhulp komt veel te langzaam op gang en daarom is er op social media een campagne van start gegaan met de  hashtag #TurkishAirlinesHelpSomalia. Volgens initiatiefnemers biedt mainstream media nauwelijks aandacht aan dit probleem en daarom willen ze de kracht van social media inzetten om toch gezamelijk hulp te kunnen bieden aan Somalie.

Turkish Airlines
Het izamelen van hulpgoederen en transporteren gaat moeizaam vanwege het feit dat Somalië slecht bereikbaar is. Enige luchtvaartmaatschappij die regelmatig vliegt naar bestemmingen in Somalië is Turkish Airlines. Aangezien vliegen het snelste wijze is van vervoeren van noodhulp zijn de actievoerders op een idee gekomen.

Jérôme Jarre
Jonge Fransman, Jérôme Jarre heeft een oplossing bedacht. Hij is begonnen met een oproep om bij Turkish Airlines aan te dringen zodat een vliegtuig beschikbaar wordt gesteld voor transport van noodhulp. Internetsterr die bekend is van zijn Vines en diverse ondernemingen zegt diep geraakt te zijn nadat hij heeft vernomen hoe kinderen sterven in Somalie.

Ben Stiller
Oproep van de Jarre is binnen korte tijd viral gegaan. Het is opgepikt door bekende personen zoals Hollywoodster Ben Stiller en atleet Colin Kaepernick die op hun beurt ook gelijksoortige videoboodschappen verspreid.