Tientallen vrouwen aangerand door mannen met getint uiterlijk


pkk
Het stationsplein in Keulen

Tijdens de nieuwjaarsnacht hebben mannen met getint uiterlijk tientallen vrouwen bestolen en aangerand. Dat zegt de politiechef Wolfgang Albers tegen Spiegel Online.

De politie heeft meer dan zestig meldingen gekregen, waaronder van seksueel misbruik en beroving. Ongeveer een duizendtal mannen hebben zich vlak voor de jaarwisseling bij het stationsplein verzameld. In de videobeelden is te zien hoe sommigen met vlaggen van Koerdistan rondom het station lopen. De mannen hebben vuurwerk op de voorbijgangers gegooid en voor veel overlast gezorgd.

Rond 04:00 uur is de menigte uit elkaar gedreven door de politie. Kort daarna hebben de aanrandingen en berovingen plaats gevonden. De slachtoffers zijn bestolen van hun waardevolle bezittingen zoals mobiele telefoons, handtassen en portemonnees. In verschillende Duitse media hebben de slachtoffers verteld hoe zij seksueel zijn misbruikt. Enkele vrouwen zijn zelfs volledig uitgekleed en door meerdere mannen betast in hun geslachtsorganen.

Heel Duitsland heeft geschokt gereageerd op de gebeurtenissen. Het land kampt met een grote toestroom van asielzoekers uit Midden-Oosten en Noord-Afrika. Er zijn veel spanningen vanwege grote hoeveelheden mensen die moeten worden opgevangen in asielzoekerscentra.

Een groot deel van de asielzoekers blijken jonge mannen te zijn. Afgelopen maanden waren er meldingen van aanrandingen, verkrachtingen en opstootjes binnen de centra. Dit is het eerste keer dat het geweld van de asielmigranten zich in het openbaar op deze wijze manifesteert.