Leefbaar Rotterdam start racistische campagne met een animatie video


De politieke campagnes voor gemeenteraadsverkiezingen zijn van start gegaan en in Rotterdam gaat dat helaas gepaard met veel racisme. Want de lokale extreemrechtse partij heeft een video gepubliceerd waarin de bewoners van de havenstad getrakteerd worden met allerlei vormen van racistische stereotypering.

Een van de eerste dingen waar Leefbaar Rotterdam over opschept, is dat in Rotterdam straatvervuilers worden beboet. Dat gebeurt natuurlijk in geen enkele andere stad. In de video is te zien hoe een witte agent, een getinte straatvervuiler aanhoudt die natuurlijk een zwarte krullenbol heeft onder een bruin petje. Iedere Rotterdammer kent deze jongen natuurlijk als Samir Straatvervuiler. Ook kent iedere Rotterdammer zijn neef: Hey Hoer Hamid.

Vol trots wordt er gezegd dat seksuele intimidatie op straat wordt bestraft. En natuurlijk is degene die in het filmpje zich schuldig maakt aan seksuele intimidatie, iemand met een bontkraag, petje, getinte huidskleur en zwart krullend haar.

Voor wie Hamid al een tijd niet heeft gezien, en zich afvraagt waar hij is: Joost Eerdmans heeft hem eigenhandig achter tralies gegooid.

Zo ziet de achterban van Leefbaar Rotterdam het graag: een lichtgetintiër achter slot en grendel. Met dit beeld alleen al winnen ze de verkiezingen.

Leefbaar Rotterdam zegt met de “Woonvisie” de verpaupering van achterstandswijken een halt toe te roepen. En wat hoort er bij een verpauperde achterstandswijk? Precies, een moskee!

En warempel, een opgeknapte buurt is meteen moskeevrij!


Toch knap dat dit Leefbaar Rotterdam is gelukt met de Woonvisie. Een plan dat zich puur richt op woningen.

Mono-etnische subsidies zijn onder Leefbaar Rotterdam stopgezet. Maar wat betekent dat?

Mono-etniciteit wordt uitgebeeld door het tonen van vrouwen in islamitische kleding. Een religie die wordt aangehangen door Rotterdammers met uiteenlopende etnische achtergronden. Kennelijk zijn ze nog er niet over uit: is de islam nou wel of geen ras?

Wist je dat in Rotterdam migranten zelf hun taalcursus moeten betalen?

Waarschijnlijk wist je dat wel, want het is gewoon landelijk beleid en Leefbaar Rotterdam heeft daar verder geen inspraak over gehad. Maar hé, een plaatje van een donkere mevrouw die verplicht Nederlands moet leren op eigen kosten! Dat wordt scoren!

Is het dan allemaal zo racistisch?

Nee hoor, want de overlastgever wordt gewoon afgebeeld als een getatoeëerde tokkie. Waarschijnlijk zit de PVV hem toch in het bloed, dus heeft Leefbaar Rotterdam de hoop al bij hem opgegeven voor de komende verkiezingen.