Moslim heeft terrorist uit de stadion geweerd in Parijs


Een Mauritiaanse immigrant die werkzaam is als beveiliger heeft één van de terroristen buiten de deuren van Stade de France weten te houden. Salim Toorabally was op advies van zijn dochter extra voorzichtig op die avond, meldt NBC News.

De dochter van Toorabally was bezorgd omdat er eerder een bommelding was in het hotel waar de Duitse voetballers verbleven. De beveiliger zegt dat hij een man in een zwarte jas toegang heeft geweigerd omdat hij geen kaartje had. De man gedroeg zich vreemd en even later zag hij hem via een andere ingang proberen binnen te komen. De 42-jarige beveiliger greep in en heeft de man ook bij de andere ingang weten te weren.

Toorabally, een moslim, wordt gezien als een held omdat hij een stadion vol toeschouwers inclusief de Franse president Hollande heeft weten te beschermen. Hij houdt vol dat hij geen held is. “Ik deed gewoon mijn werk”, zei hij in het Frans tegen een tolk. De terrorist had geen kaartje, daarom is de toegang tot het stadion hem geweigerd. De man drong bij de beveiliger aan en zei dat het kaartje binnen het stadion bij een vriend van hem was. Toorabally gaf niet toe, en even later heeft hij ook zijn collega gewaarschuwd.

Een paar minuten later hoorde hij een aantal explosies. Het was het begin van een nacht van terreur die meer dan 100 mensen het leven heeft gekost. Toorabally zei dat hij het jonge gezicht van de aanslagpleger “nooit” zal vergeten. “Ik had zelf ook slachtoffer kunnen zijn,” zei hij. “En er hadden honderden doden kunnen vallen” in het stadion.

Kort na de aanslagen was er een ander nieuwsbericht over een mogelijk Islamitische beveiliger genaamd Zouheir die de terroristen heeft weten te weren. Later bleek het bericht niet te kloppen omdat Zouheir slechts de woordvoerder was van de beveiligers. NBC Heeft de echte beveiliger in kwestie weten te vinden en ontmoet bij het stadion waar Toorabally werkzaam was op de avond van de aanslagen.