Moslims vragen minister Blok: veroordeel repressie in Saoedi-Arabië


Centrum de Middenweg schreef een brief aan de minister van Buitenlandse Zaken Stef Blok (VVD), waarin zij hun zorgen uitten over de golf van repressie in Saoedi-Arabië. Ze vragen de minister om dit met een duidelijke stellingname te veroordelen.

De brief

Het stuk is een initiatief van Centrum de Middenweg in samenwerking met Amnesty International. Ook het Fahm Instituut heeft zich achter de brief geschaard. Andere organisaties mogen zich aansluiten. De gebeurtenissen in Jemen zijn onder andere een aanleiding voor dit schrijven.

Brief van De Middenweg over repressie in Saoedi-Arabie (16nov2018)

Jemen

De Facebook-pagina Niet mijn Islam organiseert op 25 november in Den Haag de demonstratie Samen voor Jemen. De pagina vraagt politici vlogs te maken waarin zij iets zeggen over Jemen. Haags politicus Cemil Yilmaz (NIDA) maakte zo’n vlog. Hij spreekt zijn afschuw uit over de situatie in Jemen en zegt de demonstratie te steunen.

CMO

In de laatste Hollandistan-podcast zei Halil Karaaslan dat ook het Contactorgaan Moslims en Overheid (CMO) zich zorgen maakt en uitspreekt over de moeilijke situatie waarin burgers zich bevinden.

 


Foto bovenaan de pagina door Emad Alhusayni | Salman Al-Ouda is een van de slachtoffers van recente golf van repressie in Saoedi-Arabië. Hij werd in september 2017 opgepakt door het Saoedische regime. Zijn familie kreeg een reisverbod opgelegd.