’17-jarige moslima verkracht en vermoord in Virginia, Verenigde Staten’


Een 17-jarige moslima is waarschijnlijk verkracht voordat ze werd vermoord afgelopen zondag. Dit is wat de plaatselijke autoriteiten vermoeden, meldt de Amerikaanse nieuwssite The Daily Beast. 

Na een reeks van gewelddadige aanvallen gericht op moslims en etnische minderheden is Amerika wederom opgeschrikt door de moord op Nabra Hassanen. Haar dood wordt door de politie vooralsnog niet als een ‘’hate crime’’ gezien. Dat zijn misdaden waarvan wordt uitgegaan dat de dader gemotiveerd was door haat voor minderheden.

Darwin Martinez Torres
Het lijk van Hassanen is gevonden in een sloot in de stad Sterling, nadat de vermoedelijke dader Darwin Martinez Torres, haar heeft doodgeslagen met een honkbalknuppel. The Daily Beast meldt dat de politie vrouwenondergoed heeft gevonden naast haar lijk.
De 22-jarige Torrres zit momenteel vast op verdenking van moord op de moslima. Hij komt oorspronkelijk uit El Salvador en is volgens de Amerikaanse immigratiedienst illegaal het land binnengekomen.

Moskee
Volgens een vooronderzoek was Hassanen samen met 15 andere jongeren aan het fietsen naar de moskee, nadat ze een eetgelegenheid hadden verlaten. Volgens de getuigen heeft één van de jongeren onderweg ruzie gekregen met Torres. Een andere persoon heeft vermoedelijk een beker naar de auto van Torres gegooid. De vermoedelijke dader achtervolgde de jongeren met een metalen honkbalknuppel. Nadat Hassanen struikelde over haar abaya, sloeg hij haar tegen haar hoofd waarna zij bewusteloos raakte.

Verkracht
De politie denkt dat hij haar naar zijn auto heeft geslepen om haar in een andere locatie te verkrachten. Een bron die betrokken is bij het onderzoek, zegt dat Hassanen waarschijnlijk weer bij bewustzijn is gekomen en heeft zich verzet tegen de verkrachting. Het lichaam van de 17-jarige Nabra is later teruggevonden in een sloot.