Een nieuwe app genaamd 2eathalal verzamelt halal-restaurants in je buurt. Je hoeft alleen nog maar te kiezen. Voorlopig in Rotterdam, Utrecht en Amsterdam, maar de makers hebben de ambitie om, na een testperiode, heel Nederland in kaart te brengen. Voor restauranthouders is ook een app gelanceerd.

2eathalal

Wie de nieuwe app, beschikbaar voor iOS en Android, installeert en controleert welke rechten de app vraagt zal niet schrikken. De app gaat netjes om met je privacy. De makers beogen een platform te ontwikkelen voor de moslimconsument. Met de app kan halal eten besteld worden dat afgehaald of bezorgd kan worden. Je kunt ook reserveringen in aangemelde restaurants doen.

Testfase

2eathalal-logoVoorlopen kunnen alleen mensen in Utrecht, Amsterdam en Rotterdam de app gebruiken om eten te bestellen. Als de app stabiel is, dan gaat 2eathalal ook werken in de rest van Nederland. Volgens Ilyass Chikri zijn er al veel aanmeldingen. De apps zijn te downloaden in de app stores. Er zijn twee apps: een voor consumenten en een andere voor restauranthouders.

Wat is het verschil met Thuisbezorgd of Justeat?

In de app van 2eathalal staan alleen halal-gerechten. Ook verschaft de app waar mogelijk informatie over halal-certificaten en inkooplocaties van de aanbieder, maar 2eathalal wil niet op de stoel gaan zitten van de keurmerkorganisaties. De consument moet zelf bepalen wat hij met de informatie wil doen. Het voordeel van 2eathalal boven andere aanbieders is dat er uitsluitend halal eten in de app aangeboden wordt. Het bespaart de hongerige moslim dus de tijd en moeite die je moet doen om uit te vinden of het aangeboden eten halal is.

Sangar Paykhar sprak met Ilyass Chikri op de Moslim Lifestyle Expo 2018 over de app:

 


Over de auteur

Docent. Schrijft stukjes. Interessegebieden: onderwijs, media, kunst, MENA. Nakomeling van een kindslaafje en een Duitse gelukzoekster. Mijn jeugd was in de vorige eeuw. Mail me op annemarie@hollandistan.nl.

Gerelateerde berichten