Moslims in actie tegen prostitutie in woonwijk Overvecht


Gemeente Utrecht is bezig met het realiseren van een nieuwe tippelzone genaamd Het Nieuwe Zandpad. De bewoners van de wijk Overvecht willen prostitutie op die plek met alle macht tegenhouden. Zij zijn daarom begonnen met een petitie om te voorkomen dat er wordt getippeld in hun wijk nabij een islamitische basisschool.

In 2013 heeft Gemeente Utrecht de beruchte tippelzone Het Zandpad opgeheven vanwege vrouwenhandel door de exploitanten. Sindsdien zijn er miljoenen aan belastinggeld geïnvesteerd om prostitutie verder uit te breiden en daarom zijn er plannen gemaakt voor een nieuw gebied midden in een woonwijk, waar veel mensen met een migratieachtergrond wonen. Volgens de plannen komen er nieuwe voorzieningen en faciliteiten voor souteneurs, prostituees en prostituanten.

Islamitische basisschool
Tegenstanders zijn niet blij met de plannen van de gemeente. Een bericht, dat via sociale media rondgaat, omschrijft de nieuwe tippelzone als “een dumpplaats van de stad waar je al het slechte kunt uitvoeren” (zie onderaan de pagina). De nieuwe tippelzone is op loopafstand van een drukke woonwijk en een islamitische basisschool. Daarom is er een pagina gelanceerd voor een petitie: geenzandpad.petities.nl

Vrouwenhandel
De zorgen van omwonenden zijn niet onterecht. Zo blijkt namelijk dat een adviseur voor de bouw van Het Nieuwe Zandpad zelf een zware crimineel was die voor 27 ernstige strafbare feiten is veroordeeld. De oude tippelzone was in 2013 opgeheven vanwege vrouwenhandel en de exploitanten zijn in 2017 veroordeeld.

Overvecht
De wijkraad van Overvecht heeft namens de bewoners in december van vorig jaar de bezwaren kenbaar gemaakt aan de gemeente. Volgens de bewoners is het onbegrijpelijk dat de gemeente geen rekening houdt met hun ernstige bezwaren tegen prostitutie. Eén van de bewoners is door RTV Utrecht als volgt geciteerd: “Dit beschadigt de gemeenschap. Dit past niet in de gemeente en dit gaat er niet komen. Ik ga de mensen gewoon wegsturen. In een wijk met heel veel gezinnen. Dit kan gewoon niet.”

DRINGENDE OPROEP:
Salamoe aleykoem beste broeder en zuster,

Zoals jullie misschien vernomen hebben, zijn er mensen opgestaan door heel Utrecht tegen het plan van de Gemeente om het Zandpad prostitutiezone terug te brengen naar onze wijken. De Gemeente Utrecht wilt de prostitutiezone tegenover een Islamitische basisschool plaatsen.

We hebben nu een kans om de ellende van het Zandpad tegen te houden en vragen jullie hulp. Alleen lukt het niet, maar samen staan we sterk.

We hebben jullie hulp keihard nodig zodat we onze leefomgeving en kinderen kunnen beschermen.

Zij zien onze wijken als gebieden die niet opkomen voor zichzelf, die alles maar accepteren wat de gemeente bedenkt. Een dumpplaats van de stad waar je al het slechte kunt uitvoeren.Dit accepteren wij niet en daarom komen wij in actie.

Je kunt persoonlijk je handtekening plaatsen op de volgende locaties of digitaal online tekenen op: https://geenzandpad.petities.nl/
(minimum leeftijd om te tekenen is 12 jaar, alleen voor inwoners Utrecht).

Aanstaande vrijdag gaan wij bij meerdere moskeeën staan in Utrecht:

– Moskee Omar Farouq (Overvecht)
– Moskee SMJ (Overvecht)
– Moskee Anwar Quba (Overvecht)
– Moskee Ibrahim (Kanaleneiland)
– Moskee Eyyup Sultan (Kanaleneiland)
– Moskee Assoenna (Lombok)
– Moskee Mili Görüs Mescidi Aksa (Ondiep)
– Moskee Zuilen
– Moskee Leidsche Rijn

DEEL DIT BERICHT ZOVEEL MOGELIJK

Wij zijn nog op zoek naar hulp. Wil jij je aanmelden om te helpen in een grote en zeer belangrijke zaak? Meld je aan om te helpen.

App dan naar 0685245898

Moge Allah jullie dua’s vervullen.

Jazakallah wa Salamoe aleykoem,

Actiegroep: Geen Zandpad
geenzandpad@gmail.com
0685245898

 

Foto: H. Loper, Wikimedia