Zwarte kinderen uitnodigen voor bijbellessen leidt tot ontslag


Een medewerker van een kerk in de Amerikaanse staat Alabama zegt dat hij is ontslagen omdat hij zwarte kinderen had uitgenodigd voor Bijbellessen. 

Jonathan Greer van de Mt. Sterling Baptistenkerk, werd unaniem weggestemd als predikant nadat de geestelijke leiders hem hebben verteld geen donkere kinderen meer uit te nodigen voor de zomerschool waar Bijbellessen worden gegeven.

Volgens Greer werd aan hem herhaaldelijk verteld dat donkere mensen niet welkom waren op de zomerschool. Hij besloot daarom om op zondag te preken over racisme, waarna hij werd weggestemd als predikant.

“Ik wilde de kerk laten weten dat racisme niet bestaat in de Bijbel en geen deel uitmaakt van het evangelie,” zei hij tegen de nieuwszender van WTOK-TV. “Dit is niet in overeenstemming met Gods Woord waar wij eer en waardigheid geven aan alle mensen. Dat is wat de Bijbel ons leert, alle mensen zijn waardig en hebben behoefte aan het evangelie, en racisme ontneemt dat voor een bepaald aantal mensen.”

Freddie Moore, ook van de Mt. Sterling Baptistenkerk beweert dat Greer’s verklaring niet waar is. Ontslag van Greer gaat niet om een rassenkwestie, meent hij. ” Donkere inwoners zijn op elk gewenst moment van harte welkom bij de kerk.” Volgens Moore is Greer weggestemd omdat hij niet samenwerkte met de rest en alleen enkele kerkleden bezocht.

In een interview met SBC Voices, benadrukte Greer dat de enige reden die hij kreeg voor zijn ontslag gestoeld was op racistische gronden. Namelijk dat zij niet willen dat donkere mensen de kerk bezoeken. Hij zei dat sommige leden van de kerkelijke leiding hem een lijst van de redenen van zijn ontslag gaven, “maar ze waren allemaal gerelateerd aan denkbare negatieve gevolgen, als donkere mensen zouden komen.”