Zihni Özdil misbruikt aanslag Istanbul om moslims te demoniseren


De terroristische aanslag op de nachtclub Reina in Istanbul wordt door de Turkse kandidaat van GroenLinks voor de Tweede Kamerverkiezingen misbruikt om moslims die geen kerst en nieuwjaar vieren te demoniseren.

Moslims moeten voortaan heel fanatiek kerst en oud & nieuw gaan vieren om te voorkomen dat ze worden verdacht van islamisering en terrorisme. De Turkse anti-islampoliticus van GroenLinks suggereert namelijk dat president Erdogan met zijn vermeende islamiseringsbeleid verantwoordelijk is voor het feit dat moslims niet willen meevieren, of nog erger: aanslagen plegen.

Erdogan
Het jaar 2017 was amper 12 uur oud en Zihni Özdil was uit zijn bed om op Twitter moslims verdacht te maken. De discussie om wel of geen christelijke feesten te vieren is binnen de moslimgemeenschap al zo oud als mensengeheugenis. Toch meent de linkse aspirant-politicus dat dit door Erdogan komt. Want, zo redeneert Özdil, de islamisering wordt vanuit Turkije tot aan Nederland gefaciliteerd door de Turkse Diyanet.

1483295387066
Reina
Özdil deelde links van artikelen waarin wordt vertelt waarom moslims geen christelijke feesten zouden moeten vieren. Daarnaast deelde hij tweets van een andere Turkse alarmist die beweert dat de aanslag op nachtclub Reina door de oproep van Diyanet komt.

‘Nederland mijn vaderland’
Dit is niet de eerste keer dat de GroenLinkser zich als een PVV’er gedraagt. Özdil is namelijk de schrijver van een pamflet om assimilatie van minderheden te promoten. Zijn pamflet is heel toepasselijk vernoemd naar het maandblad van de nationaalsocialistische NSB.