Moslims reageren op SGP-voorstel om kinderen te weren uit moskeeën


SGP-Kamerlid Bisschop wil dat er een wet komt om ouders het recht te geven hun kinderen niet naar moskee te laten gaan waar zij moeten knielen voor Allah, schrijft het AD. Deze oproep van de SGP wordt door moslims gezien als een anti-islam standpunt, maar er is ook begrip voor hetgeen waar de streng christelijken voor pleiten. 

“Ik heb nooit begrepen waarom dat in sommige moskeeën wordt gedaan én ik vind ook niet dat we dat zouden moeten doen,” schrijft Nourdeen Wildeman op zijn Facebookpagina. “Maar… kritiek op het feit dat schoolkinderen bij een excursie naar een moskee (in sommige gevallen) het gebed gaan verrichten is natuurlijk wél terecht.”

Moskee bezoeken

Volgens Wildeman is het goed dat kinderen, maar ook volwassenen allerlei gebedshuizen en moskeeën bezoeken. “Juist in een tijd van groeiende polarisatie is het ontmoeten en begrijpen van de ander van groot belang!” Toch is hij kritisch over het feit dat kinderen misschien ook mee moeten doen met rituelen van andere godsdiensten. “Als ik gebedshuizen van andere religies bezoek doe ik ook niet mee met hun rituelen, ook niet spelenderwijs. Als mijn zoon later een kerk, synagoge of iets dergelijke bezoekt wil ik ook niet dat hij de rituelen van die religie mee moet doen. Als we niet willen dat moslimkinderen in een kerk het gebed (spelenderwijs) gaan verrichten, waarom zouden we het dan andersom wél doen?”

Waarom?

Wildeman vindt dat de wijze waarop moslims bidden minder relevant is voor niet-moslims. Hij is van mening dat we als moslims vooral moeten communiceren over waarom wij bidden. ” Als ik bezoekers mag rondleiden in een moskee – wat ik af en toe mag doen – vertel ik dus altijd over de motivatie van het gebed, waarom we willen bidden en wat we hiermee denken te bereiken.”

Andere moslims vinden juist dat het goed is als kinderen een moskee bezoeken en de tradities van moslims nadoen. Op Twitter zegt Mohammed: Ik heb in de kerk gezongen, ben er geen christen van geworden, of minder moslim.”

Afgoderij

Columnist van Hollandistan Floris Wiersinga wijst vooral op het feit dat streng christelijken van de SGP hun prioriteiten niet op orde hebben. “In heel Nederland worden christelijke kindjes geïndoctrineerd met afgoderij middels Sinterklaas. Sinterklaas wordt afgebeeld als de Alziende, Alhorende en Alwetende. Dagelijks verrichten christelijke kindjes smeekbedes naar Sinterklaas om zijn cadeaus te mogen ontvangen.” Wiersinga merkt op dat SGP zich focust op het bestrijden van de islam voor electoraal gewin terwijl andere vormen van onrecht en indoctrinatie van kinderen worden genegeerd. “Is het omdat je met moslimbashen stemmen wint en met het uitspreken tegen de afgod Sinterklaas je stemmen verliest?”

 

 

Foto: Pexels