Steeds meer Latino’s worden moslim


De Latijns-Amerikaanse bevolking van Verenigde Staten is na de zwarten de tweede grootste minderheidsgroep in het land. Volgens een recent onderzoek vormen de bekeerde latino’s de snelst groeiende groep moslims in Amerika.

Uit een rapport van Press Enterprise blijkt dat er ongeveer 150.000 latino’s bekeerd zijn tot de islam. In 2006 waren er slechts 40.000 bekeerlingen. De latino’s zijn mensen met een Latijns-Amerikaans afkomst en zijn demografisch gezien één van de belangrijkste minderheidsgroepen in de Verenigde Staten.

Sommige vooraanstaanden hebben de recente groei van de bekeerlingen gelinkt aan de politieke standpunten van het land dat als anti-moslim wordt beschouwd. Tegelijkertijd is de katholieke kerk minder populair en verliest zij Latijns-Amerikanen aan zowel de islam alsook het protestantisme en niet-gelovigen.

Als gevolg van het groeiende aantal islamitische latino’s zijn er veel nieuwe organisaties bijgekomen om de latino’s te helpen om te integreren in de moslimgemeenschappen. Eerder heeft PBS al een reportage gemaakt over de groei van islam als geloofsovertuiging onder de latino’s.