Lodewijk Asscher gebruikt wetenschappelijk onderzoek als wapen tegen minderheden


Het AD heeft stukken in handen gekregen waaruit blijkt dat aftredend minister Asscher ontevreden was over het onderzoek naar de salafistische stichting alFitrah. Het resultaat was te positief en kon daarom door de minister van Sociale Zaken niet gebruikt worden als stok om salafisten mee te slaan. 

 

Op basis van Wet Openbaarheid van Bestuur (WOB) is door het AD een verzoek ingediend naar pedagogische effecten van salafistische lessen bij alFitrahmoskee in Utrecht Overvecht. De stukken waarin vermeld staat hoe de minister van Sociale Zaken reageert geven veel bloot. De resultaten van het onderzoek door Verwey-Jonker Instituut waren overwegend positief en volgens het AD noemde Asscher dat te slap.  Het lijkt erop dat Asscher negatieve resultaten had verwacht zodat hij vervolgens salafisten kan gaan aanpakken.

Motivaction
Het is niet de eerste keer dat Lodewijk Asscher een onderzoek laat uitvoeren naar specifieke groepen onder minderheden in Nederland. Eerder heeft de sociaal-democraat onderzoeksbureau Motivaction ingezet om Turkse Nederlanders weg te zetten als terreur-sympathisanten. Het onderzoek deugde niet en heeft geleid tot een confrontatie tussen Turkse Nederlanders en minister Asscher. Mede daardoor zijn PvdA-kamerleden Selcuk Ozturk en Tunahan Kuzu uit de partij gestapt.

Medialogica
De wijze waarop de politicus omging met wetenschap om politieke punten te scoren is uitgebreid belicht in een uitzending van Medialogica van Argos TV (zie onderaan de pagina). Ondeugdelijk onderzoek is door Asscher gebruikt om Turkse Nederlanders onder druk te zetten. Nu er een onderzoek is uitgevoerd naar salafisten met positieve resultaten is de de PvdA-minister ontevreden. Hieruit blijkt wat het motief is van de linkse politicus. Hij wil onderzoek gebruiken als wapen tegen bepaalde minderheidsgroepen in Nederland.

Zionisten
Opvallend genoeg had Asscher in het afgelopen kabinetsperiode niet dezelfde houding tegen andere minderheden. Hij overtrad zelfs de wet om zionistische kolonisten op bezette gebieden rijkelijk te voorzien van AOW terwijl Marokkaanse gepensioneerden in Marokko werden gekort op hun inkomen.