Syrische vluchtelingen helpen mee tegen de overstromingen in Engeland


rochdale
Foto: Manchester Evening News

In de regio rond Manchester helpen Syrische vluchtelingen mee met het versterken van de verdediging tegen overstromingen. De Syriërs zeggen dat zij graag iets terug willen geven aan de gemeenschap waar zij eerder dit jaar asiel hebben aangevraagd. 

Het plaatsje Rochdale, in het noorden van Manchester is getroffen door hevige neerslag waardoor er veel wateroverlast is ontstaan. Zeven Syrische vluchtelingen die momenteel in Manchester wonen schepten zand in de zandzakken op de parkeerplaats van de lokale pub. Yasser Al Jassem, een leraar die verscholen achter een vrachtwagen vanuit Calais naar Engeland is gereisd zegt vereerd te zijn dat hij deel mag nemen aan zulke initiatieven. “Wij zagen de beelden van de overstromingen op tv en wilden daarom graag helpen.”

Volgens al Jassem willen de vluchtelingen graat iets terug geven aan de  mensen van de regio Manchester die ze zo hartelijk hebben ontvangen. Hij heeft via Whatsapp een oproep geplaatst en meteen kreeg hij veel reacties van andere Syrische vluchtelingen. “Dit laat zien dat wij heel erg betrokken zijn en bij willen dragen aan de Britse samenleving.”

Het noorden van Engeland wordt al weken geteisterd door overstromingen. Hevige neerslag heeft eerder voor veel overlast gezorgd in Cumbria waar Hollandistan.nl al eerder over heeft bericht. Een islamitische hulporganisatie heeft daar honderden vrijwilligers ingezet om noodhulp te verlenen. Het aanwezigheid van de vrijwilligers heeft geleid tot veel positieve reacties op social media en de Britse pers.