Terroristen schieten 5 #Blacklivesmatter activisten neer in Minneapolis


Drie vermoedelijk blanke mannen hebben  een menigte van  activisten  beschoten In Minneapolis. Twee van de drie verdachten zijn opgepakt door de politie, meldt Star Tribune. Uit het onderschepte mailverkeer blijkt dat de aanslag vooraf is gepland door blanke racisten.

De aanslag gebeurde in Minneapolis tijdens een protestactie tegen de lokale politie die onlangs de zwarte Jamal Clark hebben doodgeschoten. Volgens de politie zijn ten minste vijf activisten gewond geraakt, maar ze verkeren buiten levensgevaar. Aanvankelijk werd er weinig los gelaten over de identiteit van de daders. Na de aanslag werd uit het onderschepte mailverkeer duidelijk dat een groep blanke racisten de aanval vóór de demonstratie uitgebreid heeft gepland.

De video van de verdachten laat zien hoe zij voor de aanslag met maskers vertellen wat zij van plan zijn. Volgens de activisten van #Blacklivesmatter werden ze al dagen belaagd door mannen met maskers en militaire uniforms zoals de mannen in de video.

De protestactie in Minneapolis was georganiseerd omdat de politie een geboeide zwarte man heeft doodgeschoten. Volgens ooggetuige was Jamal Clark door de politie geëxecuteerd. Volgens de woordvoerder van NAACP zit de politie ook achter de aanslag op de activisten.