Vraagtekens bij Aanslag in San Bernardino


Een groeiende groep Amerikanen zet grote vraagtekens bij het officiële verhaal van de aanslag in San Bernardino. Zij menen dat het verhaal van alle kanten rammelt en eisen daarom opheldering bij de autoriteiten.

Kort na de aanslag spraken de advocaten van de de familie van de verdachten met de media. Zij menen dat er geen bewijs is voor een verband tussen de verdachten en terroristische organisaties. Syed Rizwan Farouk was namelijk werkzaam voor de lokale gemeente, had pas een kind gekregen en hij was bezig met het behalen van zijn masterdiploma. De broer van de verdachte was een Amerikaanse marinier die medailles heeft gekregen in de strijd tegen het terrorisme. Eén van de advocaten zegt dat de verdachte niet bekend staat als een agressief type. Hij schijnt een uiterst beleefd en kalm type te zijn geweest. Een vriend van de verdachte, Amir Abdul-Jalil zei tegen NBC News dat hij weigert te geloven dat zijn vriend een aanslag heeft gepleegd. Volgens Abdul-Jalil was de hoofdverdachte niet het type om zoiets te doen.

Het ongeloof wordt gevoed door verklaringen van de ooggetuigen (1, 2) die drie blanke mannen in militaire uniforms hebben zien schieten. Ook de politie heeft tegen CNN gezegd dat zij van getuigen hebben begrepen dat het om drie mannen gaat. De drie schutters zijn als blank, gespierd en lang omschreven. Volgens een andere advocate woog de medeverdachte, Tafsheen Malik slechts 40 kilogram. Zij was daarom niet in staat om een volautomatische AR-15 en een handvuurwapen te gebruiken.

Foto van de wapens. Bron: San Bernardino County Sheriff's Department
Foto van de wapens. Bron: San Bernardino County Sheriff’s Department

De wapens die tijdens de aanslag zijn gebruikt, zijn op een legale manier gekocht, meldt de ATF. De AR-15‘s blijken eerder te zijn gekocht door een andere persoon. Vervolgens heeft hij ze legaal doorverkocht. Opmerkelijk, want de wet in Californië staat het aanschaf en doorverkoop van het type wapens niet toe.

De toenemende inconsistenties zorgen ervoor dat er complot theorieën worden verzonnen. Volgens de voorstanders van de wapenwet is dit een complot om wapenbezit te verbieden in Amerika. Anderen menen dat dit een complot is tegen de moslims. Of het een complot is of niet, de familie van de verdachten eisen om een opheldering waar tot nu toe geen gehoor aan wordt gegeven.

https://www.facebook.com/TheDeenShowTV/videos/10153130877991104/