De Ramadantraditie van Ahmed Aboutaleb


Ramadan is een jaarlijkse vastenmaand met meerdere bijbehorende gewoontes en tradities voor moslims. Floris Wiersinga merkt op dat naast de bekende tradities heeft de Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb geheel eigen Ramadantraditie. 

Er zijn wereldwijd een aantal bekende Ramadantradities waar veel moslims aan meedoen zoals in de nacht bidden tarawih bidden. Veel moslims proberen individueel de gehele Koran uit te lezen in Ramadan. Zij proberen meerdere tradities te combineren zodat zij de Ramadan zo goed mogelijk benutten. De Islam praktiseren doen veel moslims uiteraard het gehele jaar door, maar tijdens de Ramadan spannen zij zich extra in. Het doel van al deze aanbiddingen voor moslims is het nastreven naar de tevredenheid van Allah en niet voor complimenten of erkenning van de mensen.

Opvallend genoeg heeft burgemeester Aboutaleb zo zijn eigen Ramadantraditie. Aboutaleb probeert het hele jaar door de belangen van moslims in Nederland te ondermijnen, maar tijdens de Ramadan spant hij zich extra in. .

Vorig jaar riep Aboutaleb tijdens de Ramadan op om de PVV te laten meeregeren. Hij riep politieke partijen op om hun verkiezingsbeloftes te gaan verbreken door toch met PVV een coalitie te vormen in de Tweede Kamer.

Ook dit jaar heeft Aboutaleb zich tijdens de Ramadan extra ingezet om de belangen van moslims te ondermijnen. Als burgemeester van Rotterdam gaf hij toestemming aan de anti-islam beweging Pegida om een varkensbarbecue te houden voor de deur van de Laleli-moskee in de wijk Charlois. Deze toestemming werd niet gegeven door andere burgemeesters zoals van Zanen (VVD) uit Utrecht.

De inzet van Aboutaleb voor het ondermijnen van de belangen van moslims blijft niet onopgemerkt. De extreemrechtse politicusd Thierry Baudet is zo onder de indruk van Aboutaleb dat hij eerder heeft voorgesteld om Aboutaleb aan te wijzen als minister van integratie. Ook de Haagse controversiële prediker Fawaz erkent dat Aboutaleb zich onwijs inzet tegen de belangen van moslims. Hij heeft daar zelfs uitgebreid over gesproken in een Facebook-live video.

Na de track-record van Aboutaleb te hebben bekeken zijn wij zeer benieuwd op welke manier hij in de volgende Ramadan de belangen van moslims gaat ondermijnen.

Foto: Wikimedia