Wie was Hashim Jansen?


Trollen, mollen en een dikke dolle.. Vaak horen we dingen over infiltranten, mensen die niet zijn waar ze horen (Of misschien doet dat laatste iedereen dat wel). Anyways, wie was Hashim Jansen en waarom is het interessant om iets van hem te weten?

Op 19 april 2014 wordt Hashim Jansen geïnterviewd als een parel onder de imams. Een vrijzinnige, een ware homo-imam! Dit primeur wordt opgegooid als een teken van een veranderende samenleving, homo-acceptatie in de Islam. Met een ware homo-tasbieh op zijn bureau (tasbieh met de kleuren van LHBT).

Geflasht of simpelweg trash?
Showtime voor imam Jansen begon op 14:21 en de uitzending kwam betrouwbaar over. Hashim Jansen pakte het professioneel aan en was bezig met een boek. Nam voor de neus van de kijkers contact op met een andere (bekende?) homoseksuele imam, Ludovic-Mohamed Zahed. Gestudeerd in Damascus, foto’s als student, als student.

Echte imam?
Bij een echte imam, hoort lezingen. Toch? Na enig speurwerk welgeteld 0 lezingen van Hashim Jansen. Steeds meer vragen kwamen. Hij zegt: ‘Een soort van raad’ opgericht. Als je imam bent, kan je dan toch duidelijk uitleggen wat voor raad het is? Ook gaf Tarik Anhari van moskee Goes dat hij de beste man niet kent. Ontslag van meneer Jansen bij de moskee viel niet te achterhalen. Ook het CMO kent hem niet. Zijn universiteit in Damascus geeft aan dat een graad halen in alle vier de richtingen die hij noemt, niet mogelijk is. En dat ze het diploma dat hij benoemt, pas het volgende jaar aanbieden.

Toch word imam Jansen overal uitgenodigd. Bij de studentenvereniging het beroemde, Parijse instituut Science Po. Talloze internationale organisaties roemen Jansen om zijn moed, om zijn revolutionaire blik. Wat je allemaal met een grote mond wel niet kan bereiken.