‘Linkse Turken’ – door Vulkaanrots


Iets waar veel Turken en ook andere moslims zich mateloos aan irriteren zijn de zogenaamde ‘Linkse Turken’. Een twitteraar heeft de reden voor afkeer tegen ‘linkse Turken’ samengevat in een reeks tweets.

Na elke terroristische aanslag van de extreem-linkse terreurbeweging PKK zijn er mensen die hun daden proberen goed te praten. Vulkaanrots, een schrijver op de populaire blog DutchTurks omschreef de hypocrisie van deze vredesduiven.

Zowel in Turkije als hier in West-Europa zijn er terreursympathisanten die zich als links-progressieven profileren maar ondertussen geweldadig extremisme proberen te verbloemen.

In westerse media wordt de pro-terroristische HDP partij geportreteerd als pro-Koerdisch, demoratisch en seculier. Iets waar veel Turken in Turkije en ook daarbuiten niet begrijpen.

Moet je voorstellen als politici in Frankrijk en Belgie na de aanslagen begrafenis van de zelfmoordteroristen zouden bezoeken om ze te eren als martelaren. De linkse HDP-politici in Turkije doen dat bij elke zelfmoordterrorist van de PKK en TAK.

Voor veel Turken is HDP niks anders dan de politieke tak van de terroristen die zichzelf opblazen en zowel burgers als politieagenten en militairen om het leven brengen.

Turken en anderen die kritiek uiten op hypocrisie van deze ‘Linkse Turken’ worden geframed als extremisten.