MEDIA TERREUR


Jacques Visker wijst op de wijze hoe de media een grote rol spelen in maatschappelijke kwesties zoals aanslagen en radicalisering.

Terreur is het plegen van daden met het doel angst te zaaien onder burgers. Een Spaanse monteur wordt aangehouden, omdat hij gasflessen aan boord heeft en dat wordt een hele dag als mogelijke terroristische dreiging met een aanslag in het nieuws gebracht. Het bleek loos alarm, maar het kwaad is al geschied. In Myanmar wordt een aanslag op een politiebureau gepleegd door Rohingya moslims, dit komt in het nieuws. Jarenlang wordt gezwegen over het platbranden van dorpen met honderden Rohingya slachtoffers, een daad van verzet leidt tot wereldnieuws, de ondertussen duizenden slachtoffers haalden niet eens een hoekje in de krant. Kleuters met een Islamitische achtergrond worden als geradicaliseerd beschouwd, omdat zij zogenaamd terroristen imiteren, leeftijdgenootjes die hetzelfde doen met een Westerse achtergrond kijken hooguit teveel televisie. Een Haagse imam krijgt een gebiedsverbod, omdat hij uitspraken doet, die niet stroken met de Westerse opvattingen inzake normen en waarden. Een Venlose politicus mag dit soort uitspraken al jarenlang doen in de Tweede Kamer en wordt daarvoor niet eens vervolgt, of strookt het dreigen met het decimeren van een deel van de bevolking wel met de Westerse waarden en normen?

Ongeveer 3000 slachtoffers op 9/11 gaven het Westen blijkbaar het recht om op gefingeerde redenen gebaseerde niet gelegaliseerde oorlog te starten in Irak met ongeveer 300.000 burgerslachtoffers. De hoofdverdachte achter 9/11 Osama Ben Laden werd zonder enige vorm van proces vermoord, George W Bush loopt nog gewoon vrij rond. Uit deze oorlog is IS ontstaan, als kind van deze Westerse waanzindaad, het is alleen te betreuren dat het kind is ontgroeid aan het ouderlijk gezag, ofschoon ik daar ook mijn vraagtekens bij plaats. Zolang moslims elkaar onderling vermoorden heeft het Westen er niet al te veel moeite mee. De Palestijnse kwestie wordt al sinds 1948 in een verdomhoekje geduwd, ook hier komen de Palestijnen alleen in het nieuws als zij zich al stenengooiend verzetten tegen hun bezetter en vermijden de media iets in het nieuws te brengen over de moordpartijen op kinderen door het zionistisch regime in Israël, Netanyahu wordt als bevriend staatshoofd ontvangen en niet als volksmoordenaar.

Ieder slachtoffer van een gewelddaad valt in gelijke mate te betreuren en ieder daad van geweld in gelijke mate te veroordelen. De Westerse media vinden dit echter niet. Een Israëlisch slachtoffer telt wel voor twee Joodse slachtoffers, drie Westerse slachtoffers en misschien wel duizend slachtoffers van Islamitische afkomst. Zolang als de media onder leiding van de zogenaamd objectieve journaals, met name die in Nederland, dit nieuws zo gekleurd blijven brengen, bieden zij een voedingsbodem aan iedere daad van verzet en zijn zij met name verantwoordelijk voor een steeds verdere radicalisering onder bepaalde bevolkingsgroepen. Het ergste is nog, dat de NPO wordt betaald vanuit onze belastingcenten, het mag dus gezien worden als een “staatsomroep”.

Ik hoop dat onze koninklijke hoogheid gebruik gaat maken van zijn macht als staatshoofd en een einde maakt aan deze subjectieve berichtgeving door onze staatsomroep. Onze zogenaamde regeringsleiders zijn hier blijkbaar niet toe in staat.