Infecteert Baudet de moslimgemeenschap met een auto immuunziekte?


De FvD-leider Thierry Baudet ziet oikofobie als een probleem van de Nederlandse bestuurlijke elite, het partijkartel. De extreemrechtse politicus geeft het Westen zelfs de diagnose “auto immuunziekte”. Tegelijkertijd wilt hij de moslimgemeenschap met oikofobe leiders opzadelen. Infecteert Thierry hiermee de moslimgemeenschap met een auto immuunziekte?

Wat is Oikofobie?
Voordat we analyseren of hier gesproken kan worden van het doelbewust infecteren kijken we eerst naar de betekenis van oikofobie.

Oikofobie wordt gezien als het tegenovergestelde van xenofobie (vreemdelingenhaat). Oikofobie betekent echter niet liefde voor vreemdelingen, maar haat en schaamte voor het eigen. De eigen cultuur, normen en waarden.


Auto immuunziekte: Oikofobie in de praktijk

Thierry geeft hiervoor meerdere praktijkvoorbeelden. Van het binnenhalen van (islamitische) immigranten in “ongehoorde aantallen” tot aan het invoeren van de Euro en het overdragen van soevereiniteit aan de EU. Deze praktische manifestatie van oikofobie omschrijft Baudet als een uiting (symptoom) van de auto immuunziekte.

Het oikofobe partijkartel
De FvD-leider ziet een grote mate van oikofobie terug in de toplaag van de Nederlandse samenleving. De bestuurlijke elite. Oftewel het partijkartel bestaande uit PvdA, VVD en CDA. Het partijkartel zou volgens Thierry over de Nederlandse identiteit moeten waken, omdat deze identiteit onder druk is komen te staan. Dat deze identiteit volgens Thierry onderdruk komt te staan door (islamitische) immigranten (die niet eens 5% van de bevolking uitmaken) zegt een hoop over de Nederlandse identiteit. Het zegt een hoop over haar weerbaarheid, houdbaarheid en fragiliteit. Van bovenaf (bestuurlijke elite) ziet Thierry oikofobie en de samenleving zou dit in dagelijkse leven terug zien door de “enorme” “massa-immigratie”.

Zakenkabinet
Thierry ziet een zakenkabinet als een alternatief voor het partijkartel. Hierbij worden mensen uit het vakgebied gekozen voor functies zoals het ministerschap. Hierbij zouden kwaliteit en vaardigheden voorrang hebben op loyaliteit aan het zogenoemde partijkartel.

Minister van Integratie
Volgens de waanideeën van Thierry Baudet is ruimte in dit zakenkabinet voor huismoslim burgemeester Aboutaleb als minister van Integratie. Blijkbaar ziet Baudet burgemeester Aboutaleb als iemand die minder oikofoob is ten opzichte van de Nederlandse cultuur dan een groot deel van de Nederlanders zelf. Dit laat tevens opnieuw doorschemeren welke van de 2 culturen (islamitische en Nederlandse) de leidraad heeft in Aboutalebs beleid.

Niet oikofoob
De loyaliteit van Aboutaleb ten aanzien van de Nederlandse cultuur, grondwet, normen en waarden tonen aan dat Aboutaleb niet oikofoob is ten aanzien van de Nederlandse cultuur. Dit wordt ook gezien en gewaardeerd door de extreem-rechtse leider Thierry Baudet die Aboutaleb wel zou willen aanstellen als minister van integratie. Steeds opnieuw probeert Aboutaleb, op vernederende wijze, zijn trouw en loyaliteit te bewijzen. Wanneer er een incident is vanuit de moslimgemeenschap staat Aboutaleb voorop om zich hiervoor te verontschuldigen, zich er er tegen uit te spreken en de schuld bij de islamistische gemeenschap te leggen.

Wel oikofoob
Tegelijkertijd gedraagt Aboutaleb zich wel oikofoob tegenover de islamitische cultuur, normen en waarden. Voorbeelden zijn er hiervan in overvloed. Van het identificeren met mensen die de islam beledigen, het actief tegenwerken van financiering van islamitische organisaties en zijn lidmaatschap aan een politieke partij dat allerlei anti-islam voorstellen indient. Een ander voorbeeld is zijn softdrugs beleid. Zo wilt Aboutaleb het aanbod van softdrugs in Rotterdam reguleren. Aboutaleb is een voorstander van joint-automaten en cannabis verkoop via internet. Hierdoor kunnen drugsdealers letterlijk en figuurlijk de huizen van Rotterdamse moslims kunnen binnendringen. De islamitische cultuur, normen en waarden worden door Aboutaleb met de voeten getreden.

Infecteert Thierry de moslimgemeenschap met de auto immuunziekte?
Thierry klaagt over de oikofobie van de bestuurlijke elite (ten opzichte van de Nederlandse cultuur) wat zich heeft geuit in een auto immuunziekte. Tegelijkertijd wilt Thierry de moslimgemeenschap opzadelen met leiders die te kampen hebben met oikofobie ten opzichte van de islamitische cultuur. Dit wilt hij doen oikofobe bestuurders zoals Aboutaleb in het zadel te helpen als minister van integratie. Ook president Assad die een genocide pleegt tegen de moslims moet Baudet in het zadel blijven.

Conclusie
Wanneer Baudet leiders in het zadel wilt helpen en behouden die oikofobie hebben richting de islamitische cultuur en loyaliteit tegenover de Nederlandse cultuur, dan zorgt hij er als het ware voor dat Nederland “geneest” van de auto immuunziekte waarmee hij vervolgens de moslimgemeenschap mee infecteert!

Foto: Pauw en Jinek, NPO, 10, Maart 2017