Vangt Saoedi-Arabië nou wel of geen vluchtelingen op?


Volgens critici vangt olierijke Saoedi-Arabië geen vluchtelingen op. Het land zelf claimt in tegendeel miljoenen te hebben opgevangen. Een bezoeker van onze website heeft gekeken hoe het precies zit en schreef daar dit stukje over.

Het Midden-Oosten is conservatief. Het Midden-Oosten leeft nog ergens in de middeleeuwen. Het Midden-Oosten geeft alleen geld uit aan onnodige dingen en zijn egoïstisch. Het Midden-Oosten is zo backwards dat ze zelfs geen vluchtelingen opnemen.

Het NRC, = betrouwbare krant in Nederland, heeft tenminste gezegd dat ze alleen maar ‘claimen’.
NRC vindt de claim twijfelachtig, omdat het gebaseerd is op een anonieme regeringsofficial (Zijn alle bronnen van de Nederlandse overheid voorzien van wie elke willekeurige pagina heeft geschreven?) Maar alsnog, kan ik mee inkomen.

In een ander artikel van het NRC wordt toegegeven dat het aantal van 0 opgenomen vluchtingen is gebaseerd op de cijfers van de UNHCR. Maar wat als je als Saoedi-Arabië geen lid bent van de UNHCR? Dan vallen veel ‘vluchtelingen’ al buiten de boot, omdat Saoedi-Arabië vluchtelingen op een andere manier labelt dan het UNHCR. Of er daadwerkelijk 2,5 miljoen Syriërs in Saoedi-Arabië zijn, is moeilijk te verifiëren, omdat ze simpelweg niet als vluchtelingen worden aangemerkt. Maar als studenten, tijdelijke burgers vanwege werk, medische indicatie etcetera.

Wél geeft de World Bank aan dat er een stijging was van het aantal Syriërs tussen 2011 (begin van de oorlog) en 2013. Een stijging van 795%, oftewel iets meer dan 1,3 miljoen Syriërs in de Golfstaten.