Bezorgde burger Hadj H’mad: Mensen leven anders dan ik en dat is bedreigend


De posters met zoenende mannen van SuitSupply houden Nederland bezig. Correspondent Mohammed de Rotterdammer ging op pad om te achterhalen hoe de gewone burger daarover denkt.

Hadj H’mad heeft zijn land zien veranderen en voelt zich daardoor bedreigd.

“Wat is het met al die homo’s opeens?”, verzucht de gepensioneerde lasser zich. “Vroeger zag je alleen homo’s op TV en heel soms in het echt. Nu zie je ze overal. Kijk deze posters bijvoorbeeld.’’, zegt hij terwijl hij wijst naar reclameposters van een modemerk met homo-erotische thematiek. ”Nederland is een vrij land, maar dit past gewoon niet bij onze identiteit. Je bent niet met 17 miljoen mensen in een land door homo te zijn. Sorry hoor’’. Hadj H’mad kijkt om zich heen. ‘’Mensen gebruiken hun grondrechtelijke vrijheden op een andere manier dan ik. Dat vind ik niet kunnen’’.

De politici die de zorgen van burgers als Hadj H’mad onderschrijven dringen zich aan. “Het wordt echt tijd dat we luisteren naar de zorgen en angsten die de mensen in het land terecht hebben. De gewone Nederlander herkent zijn leefomgeving niet meer terug en het lijkt wel of zijn buurtgenoten in een andere wereld leven”, zegt CDA-voorzitter Buma. “Onze nationale identiteit, onze normen en waarden; onze tradities worden ten grabbel gegooid en we doen er niks aan. We moeten het Nederland dat we kennen beschermen. We moeten ons hiertegen wapenen.”, geeft parlementariër Baudet aan. “Heteroseksualiteit is en zal altijd de norm blijven in Nederland. Laten we niet bukken voor een kleine, zeurende minderheid”.

 

Foto: jpeter2/Pixabay