Landelijke steunactie voor rapper Boef


Radiostations en organisators van popfestivals hebben laten weten dat zij rapper Boef willen boycotten vanwege zijn vrouwonvriendelijke uitspraken. Correspondent Mohammed De Rotterdammer onderzocht hoe mensen uit verschillende hoeken van de samenleving reageren op de boycot tegen Boef en werd verrast met steun voor de rapper uit onverwachte hoek.

Zoals elke legendarische muzikant heeft Boef de gave om mensen te verenigen. Naar aanleiding van de boycot door een radio DJ volgde de ene annulering van een optreden na de andere. Een faillissement dreigt voor de kersverse miljonair. Daarom zijn sekswerkers, exposende bontkraagjes en racisten een crowdfunding-actie gestart om Boef te steunen. Wat zijn hun redenen?

Exposed
Jonge mannen die actief zijn in geheime Telegram chatgroepen waar vrouwen worden exposed, zijn spontaan een inzamelingsactie begonnen voor hun idool. Één van de initatiefnemers die online bekend staat als Kech_hunter_007 was bereid om ons te woord te staan. “Boef zegt gewoon de waarheid en hij durft zijn nek uit te steken voor ons. Wij hebben veel negatieve publiciteit gekregen vanwege onze chatgroepen en Boef is zo dapper geweest om zich uit te spreken tegen al die vieze kechs.” Kech_Hunter_007 is beheerder van een chatgroep waar veel meisjes met een migratieachtergrond worden exposed.

Westerse waarden
De inzamelingsactie wordt ook gesteund op het 4chan forum door Nederlandse rechtsextremisten.”Zulke Maghrebijnen moeten we meer hebben”, schrijft MemeDominee op discussieplatform 4Chan. “Boef werkt hard voor zijn geld en in alles wat hij zegt en doet blijkt waardering voor de superieure Westerse waarden. Veel jonge moslims luisteren naar hem en ik hoop oprecht dat ze hem volgen. Weg van de moskee en lekker clubben. Gewoon drinken, feesten en zorgen dat er brood op de plank komt. Zo doen we dat in Nederland. Weet je dat er sommige moskeeën zijn die speciaal met de jaarwisseling jongerenavonden organiseren, zodat jongeren naar de moskee gaan in plaats van zich klem te zuipen tot een uur of acht in de ochtend?! Verschrikkelijk!”, betoogt de forumbewoner. “Daarom moeten we deze prediker van vrijheid steunen, zodat hij jongeren kan weghouden van het volgen van haatimams.”

Kechs R Us
Tatiana Loper van sekswerkersbelangenorganisatie Kechs R Us veroordeelt de kritiek van opiniemakers in Nederland. “Dat dit kan in Nederland. Prostitutie is hier een legaal beroep, maar men vindt het blijkbaar nodig om het woord “hoer” beledigend op te vatten. Boef, die lieve jongen, begrijpt wat prostituees echt zijn. Behulpzame, lieve dames die zelfs tot in de vroege uurtjes bereid zijn om een man te helpen. Dat zijn de echte kechs. Boef gaf er een positieve draai aan, maar wordt keihard uitgespuugd omdat de samenleving maar niet kan accepteren dat kechs gewoon eerlijke en hardwerkende mensen zijn. Boef steunen, is de kechs steunen.”

Exposers
KechHunter beheert meerdere “exposekanalen” op Telegram en is de oprichter van de crowdfundactie. “Ze zien een broeder eten, ze zien hem leven en ze kunnen het gewoon niet hebben. Als hyena’s staan ze klaar om te misgunnen.”, schrijft KechHunter. “Wat Boef doet is goed. Hij waarschuwt voor deze drie, want mensen moeten uit de buurt blijven van ze. Wil jij dat je dochter of zusje, omgaat met meisjes die zomaar mannen een lift geven en tot laat uitgaan? Ik denk dat iedereen gewoon een dochter of zus wilt die thuis is rond dat tijdstip, studeert, naar papa en mama luistert, dit dat.”, geeft de exposer aan. “Mensen denken dat we voor de lol exposen. Maar wij waarschuwen mensen, wij redden ze. Je zou maar eindigen met een kech. We moeten Boef steunen, zodat hij kan blijven uitgaan en ons kan laten zien wat voor kechs er allemaal rondlopen in korte rokjes.”