Wat leert youtuber SnapKing aan uw kinderen? Ouders opgelet!


Afgelopen week was Youtuber en Rapper Tim van Teunenbroek alias “SnapKing” te gast bij RTL Summer Night. Tijdens deze uitzending heeft hij zijn excuses aangeboden omdat hij geld had afgetroggeld van zijn fans op Youtube. Hierdoor heeft SnapKing over de ruggen van voornamelijk kleine kinderen zo’n €13.000 verdiend, maar dat is nog niet het ergste wat SnapKing op zijn geweten heeft.

Pranks
Naast het financieel uitbuiten van kleine kinderen is SnapKing vooral bekend als maker van filmpjes op Youtube. Hierbij haalt hij allerlei “Pranks” (grappen uit). Veel van zijn video’s worden meer dan 1 miljoen keer bekeken. Dat komt mede omdat zijn video’s vaak over een specifieke thema gaan. Op de onderstaande afbeelding zie je welke onderwerpen hij in zijn video’s behandeld. (Aanstootgevende thumbnails zijn afgeschermd.)

Je hoeft geen pedagoog te zijn om te concluderen dat deze video’s schadelijk zijn voor kleine kinderen. En deze video’s zijn niet verborgen op 1 of andere schimmige en geheime website. Integendeel! De video’s van SnapKing zijn te vinden op de homepage (!) van Youtube!

Seksspelletjes op basisscholen
Onlangs was er ophef over basisschool “De Springplank” in Den Bosch. Kinderen uit groep 3 en 4 (!) zouden seksspelletjes met elkaar spelen op het toilet. Kinderen zouden elkaar betasten en elkaars geslachtsdeel in de mond nemen. Is het eigenlijk wel vreemd dat dit tegenwoordig gebeurd op basisscholen? Of is hiervoor een logische verklaring?

Is er een verband tussen het jarenlang blootstellen van kinderen aan allerlei vulgaire video’s van SnapKing en zijn collega’s en het spelen van seksspelletjes?

Islamitische basisscholen
Regelmatig is er ophef over de islamitische basisscholen in Nederland. Zo zouden zij dans- en muziekoptredens niet willen bijwonen en gymles wordt er gescheiden gegeven voor jongens en meisjes. Lokale politici discussiëren over hoe zij deze islamitische basisscholen kunnen dwingen om toch dans- en muziekoptredens bij te wonen. Ook de media werkt mee aan de negatieve berichtgeving rondom islamitisch onderwijs. En daar wringt de schoen.

Wat is het daadwerkelijke probleem?
Zijn het islamitische basisscholen die geen muziek of dansoptredens willen bijwonen? SnapKing die wat kleingeld van kinderen aftroggelt?
Of zijn het de vulgaire video’s van SnapKing en zijn collega’s die een hele generatie perverse kinderen “opvoedt”?