5 redenen waarom de PvdA een racisme- en discriminatieprobleem heeft


De PvdA is weer bezig met campagne voeren. Voor de verkiezingen van maart 2017 beloven zij discriminatie en racisme hard aan te pakken. Een mooie belofte die de sociaaldemocraten wederom niet waar kunnen maken omdat de partij zelf aandeel heeft in dat probleem. 

In het concept van het verkiezingsprogramma van de PvdA staat dat de partij racisme en discriminatie harder gaat aanpakken. Voor minderheden die steeds vaker te maken krijgen met fysiek en verbaal geweld door bezorgde burgers (lees: witte autochtone Nederlanders) is dat goed nieuws. Helaas is dit in werkelijkheid niets meer dan een valse belofte zoals we dat inmiddels gewend zijn van de sociaaldemocraten. Want gelijksoortige beloftes heeft de linkse partij ook eerder gedaan. Eenmaal na de verkiezingen werden de beloftes snel vergeten om de belangen van banken en andere machtige clubjes te behartigen.

Los van het feit dat de aanpak van racisme en discriminatie een valse belofte is, is het ook komisch aangezien de PvdA zelf een racisme- en discriminatieprobleem heeft. In de afgelopen jaren hebben leiders van de linkse partij zich vaak racistisch geuit of zich schuldig gemaakt aan discriminatie. Hieronder zijn de 5 meest noemenswaardige voorbeelden op een rijtje:

5 ‘Kut-Marokkaan’

In Nederland vinden de autochtonen het vaak heel normaal om uiterst denigrerende termen te gebruiken voor mensen die een andere kleur of achtergrond hebben. Het woord ‘neger’ wordt nog altijd gebruikt alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Daarnaast zijn er ook nieuwe woorden die nog niet zo lang geleden alleen als scheldwoord werden gebruikt, maar nu populair zijn gemaakt door de elite. Zo hebben voormalige PvdA-leider Job Cohen en zijn partijgenoot Rob Oudkerk het gebruik van het woord ‘kut-Marokkaan‘ salonfähig gemaakt. In een video-opname is te zien hoe de twee linkse politici op uiterst racistische wijze zich uiten over Marokkanen. Cohen en Oudkerk zijn hier niet voor bestraft omdat zij in een linkse partij zitten met een aantal Marokkaanse partijleden. Daardoor hebben zij een vrijbrief om dat soort dingen te zeggen.

4 monopolie op overlast Samsom 

samsom

Ook de huidige leider van de PvdA heeft zich schuldig gemaakt aan discriminatie. Diederik Samsom is er altijd snel bij om te waarschuwen voor zijn rechtse collega’s die volgens hem haatzaaien. Zelf heeft hij in 2011 gezegd dat Marokkaanse jongeren een soort etnisch monopolie hebben op straatoverlast. Iets wat door de progressievelingen in Nederland door de vingers wordt gezien. Samsom geniet hetzelfde privilege als zijn voorgangers. Hij mag schelden en discrimineren op Marokkanen zonder consequenties.

 

3 Marokkanen vernederen/Wilders heeft gelijk

spekman

De voorzitter van de PvdA, Hans Spekman deed een schepje bovenop door te beweren dat de rechts-extremistische leider van de PVV gelijk heeft. Volgens Spekman heeft Wilders een punt als hij etniciteit en religie van burgers problematiseert. De PvdA’er heeft zelfs een oriëntalistische oplossing bedacht voor ‘Het Marokkanenvraagstuk’. “Je moet ze vernederen”,  zei hij in een interview met Vrij Nederland. Dit soort uitspraken zijn voor veel mensen geen aanleiding om racisme en discriminatie bij de PvdA aan te kaarten. Nee, men twijfelt niet over de zuivere intentie van de linksmenschen. Als zij het zeggen, dan bedoelen ze het vast goed. Alleen als rechtse politici dit soort dingen zeggen, worden ze vervolgd. Samsom en Spekman daarentegen worden niet vervolgd en mogen hun rechtse collega’s voor de bühne aanspreken op hun uitspraken.

2 Aboutaleb schond demonstratievrijheid

De Rotterdamse burgemeester Ahmed Aboutaleb heeft als PvdA’er een reputatie opgebouwd door altijd hard uit te halen naar minderheden om zo het vuile werk van zijn witte collega’s te kunnen doen. Als burgemeester van Rotterdam heeft hij zijn positie gebruikt om de demonstratie van de tegenstanders van Zwarte Piet op de meest gewelddadige wijze neer te slaan. Daarmee heeft hij volgens Amnesty International de demonstratievrijheid geschonden. Als linkse politicus van migrantenafkomst komt dat goed van pas. Hij is geen witte man dus daarom is er ook minder ophef. Hij is zelf allochtoon en daarom kan hij helemaal niet racistisch zijn of discrimineren. Althans, zo redeneren antiracisten. Alleen witte mensen die lid zijn van rechtse partijen mogen worden verweten voor racisme en discriminatie.

1 Asscher pleegt ambtsmisdrijf

Waving Israel flag

Joden hebben sinds de Tweede Wereldoorlog een bijzondere positie in Nederland. In geen enkel land zijn er naar verhouding zoveel Joden afgevoerd naar concentratiekampen. Procentueel gezien is het zelfs meer dan in Nazi Duitsland. Het onrecht die de Joden is aangedaan tijdens de holocaust wordt in Nederland gelukkig heel serieus genomen.

Helaas wordt de ernst van deze kwestie door vicepremier Lodewijk Asscher misbruikt om te discrimineren en mensen van zijn eigen etnische achtergrond voor te trekken ten nadele van Turken en Marokkanen. Joodse nabestaanden van de holocaust die op gestolen land in Palestijnse gebieden wonen, mogen in strijd met de wet AOW ontvangen. Asscher is van Joodse afkomst en daarom mag hij hier niet op worden bekritiseerd. Want dan wordt je beschuldigd van antisemitisme. Dat geeft hem een vrijbrief om ongegeneerd te zeggen dat hij goed heeft gehandeld.

Naast deze 5 voorbeelden zijn er ook andere kwesties waaruit blijkt dat de PvdA minderheden niet als gelijkwaardige burgers ziet van de Nederlandse samenleving. Toch is het voor veel mensen geen reden om de sociaaldemocraten te wantrouwen. De komende verkiezingen zullen de lokazen en tokens weer langs moskeeën en theehuizen gaan om met succes mensen over te halen om op PvdA te stemmen ondanks het feit dat een aanzienlijk deel van het traditionele stemvee door DENK is gekaapt.