Schrijf mee, en publiceer het op Hollandistan!


Volg jij de actualiteit over de islam en moslims? Wil jij graag zelf deelnemen aan het publiek debat maar je weet niet hoe? Op Hollandistan.nl krijg jij de gelegenheid om jouw ongezouten mening te ventileren.

Islam en moslims zijn dagelijks onderwerp van het nieuws. In de opiniestukken en columns in de landelijke media zie je vaak mensen van alles roepen en daar zijn veel moslims absoluut niet mee eens. Toch worden de beweringen in de media niet altijd voorzien van repliek door moslims. Het komt vaak niet verder dan boze reacties in de comments op Facebook en Twitter.

Toch is er behoefte aan de stem van moslims in het publiek debat. De foute beweringen in de media dienen ontkracht te worden om een evenwicht en balans te creëren. Maar lang niet iedereen is een columnist of journalist. Je moet ergens kunnen beginnen en je hebt begeleiding en steun nodig. Daarvoor kun je terecht bij de redactie van Hollandistan. Wij bieden je een podium en hulp om je stukken te schrijven en te publiceren.

Is er een onderwerp waar je iets over wil zeggen? Schrijf een stuk van maximaal 500 woorden waarin je een actuele onderwerp aankaart en vervolgens jou eigen mening daarop los laat. Je mag commentaar geven op nieuwsberichten, televisieprogramma’s of politici. Laat je niet beperken door enkel Nederlandse onderwerpen. Wil je over Suriname, Marokko, of een andere land hebben? Het mag allemaal.

Stuur je tekst per mail naar redactie.hollandistan@gmail.com De redactie zal vervolgens contact met je opnemen. Bij het versturen van je tekst moet je niet vergeten je naam en je dagelijkse bezigheid te vermelden.

Schrijvers van goeie stukken krijgen de gelegenheid om als vaste columnist regelmatig hun stukken te publiceren.

Foto: Pixabay