VIDEO: Rapper Appa lucht zijn hart op Facebook


De Amsterdamse rapper Appa heeft in een video op Facebook gesproken over onderwerpen die hem persoonlijk raken. In een intieme en emotionele monoloog spreekt de Marokkaan over het geloof, zijn jeugd en de moeilijke keuzes waar veel jongeren tegen aanlopen.

Afgelopen jaren was Appa naast zijn werk als artiest vaak in de schijnwerpers vanwege zijn actieve rol in maatschappelijke en politieke kwesties. Hij verteld in een video die hij spontaan op zijn persoonlijke Facebookpagina heeft gezet wat de consequenties zijn van de keuzes die hij heeft gemaakt. Naast zijn eigen leven heeft Appa het ook over andere jongeren die het moeilijk vinden om hun geloof te praktiseren naast het leven die zij leiden.

De video heeft veel mensen geraakt en binnen één dag meer dan 13 duizend keer bekeken. In reacties laten de kijkers weten begrip te hebben voor Appa en waar hij mee zit. Ook wordt de situtie van jongeren die door hem wordt geschetst herkend en bevestigd. De ruim 20 minuten lang durende video is geheel te zien op de persoonlijke pagina van Appa die alleen toegankelijk is voor Facebookgebruikers.