Video: Een verbod op Salafisme is een verbod op Islam


Naar aanleiding van de motie van PvdA en VVD is er een conferentie georganiseerd in het Centrum De Middenweg in Rotterdam. Nourdeen Wildeman heeft tijdens de conferentie op een voortreffelijke wijze uitgelegd waarom het verbod uiteindelijk leidt tot een verbod op de islam.

Connecting the dots is het rode lijn van het betoog van Wildeman. Volgens de spreker zijn verschillende politieke partijen bezig met het overnemen van de PVV-retoriek. De grote partijen zoals PvdA en VVD zijn in toenemende mate bezig met het voeren van een beleid waarmee de vrijheden van moslims worden beperkt.

Wildeman meent dat er wordt gewerkt aan een wenselijke islam waar moslims individualistisch en geassimileerd zijn in de Nederlandse samenleving. Een onwenselijke islam, waar moslims hun identiteit en levenswijze behouden, kritisch zijn en zich organiseren op basis van hun geloof wordt stapsgewijs verboden. Dat betekent niet alleen een verbod op een specifieke islamitische stroming zoals de salafisten, maar ook andere conservatieve and traditionele stromingen.