5x bespaartips en weetjes

Financiën

Financieel is er een best lastige tijd aangebroken. De prijzen van boodschappen en de energierekeningen lopen hoog op. Het is slim om eerst goed in kaart te brengen waar jouw geld naartoe gaat. Als je eenmaal weet waar je jouw geld aan besteedt en wat je uitgavenpatroon is, kun je hier op gaan besparen. In deze blogpost hebben we een aantal bespaartips en weetjes op een rij gezet.

Houd je aan een budget

Als je eenmaal weet wat jouw inkomsten en uitgaven zijn, kun je aan de slag met het vaststellen van een realistisch budget. Je kunt dan voor verschillende doeleinden potjes gaan maken. Het doel is dan uiteraard om niet meer uit te geven dan in dat potje zit. Als je uiteindelijk geld bespaart, kun je dit gaan sparen voor leuke doeleinden. Zoals een bepaald potje voor een leuke vakantie of een ander leuk uitje.

Vergelijk prijzen

Het is altijd een goed idee om prijzen te vergelijken. Dit kan bijvoorbeeld met het kopen van nieuwe producten. Er zijn verschillende sites waar je dit kunt checken. Ook de prijzen en aanbieders van verzekeringen en de energierekening kun je vergelijken. Je kunt bijvoorbeeld je autoverzekering vergelijken via de vergelijkingssite voor autoverzekeringen van Ben Woldring.

Bekijk jouw huidige abonnementen

Het is een tip om eens jouw abonnementen onder de loep te nemen. Welke zijn nog van toepassing en welke niet? Denk aan jouw abonnement bij de sportschool, tijdschriften of verschillende streamingservices. In plaats van een abonnement helemaal op te zeggen, kun je in sommige gevallen ook je abonnement aanpassen waardoor je eventueel kunt besparen.

Energie besparen

Ook de energierekening kan erg duur uitvallen. Probeer dus zo zuinig mogelijk om te gaan met je energie. Dit kun je doen door apparaten uit te zetten als je ze niet gebruikt, ledlampen gebruiken en lampen uitzetten als je een kamer verlaat. Ook energierekeningen en aanbieders kun je vergelijken. Dit kun je bijvoorbeeld doen bij de vergelijkingssite voor energie van Ben Woldring.

Tweedehands

Probeer niet altijd nieuwe items te kopen. Je kunt tegenwoordig gemakkelijke tweedehands spullen kopen. Dit kan zelfs online, door bijvoorbeeld een kijkje te nemen op verschillende platformen. Zo kun je met een paar klikken op de knop hetgeen zoeken wat jij nodig hebt. Je kunt op dit soort platformen en apps vaak filteren en zo precies producten vinden van een bepaald merk, of prijsklasse. Natuurlijk kun je ook altijd een rondje in een kringloop maken, en daar op zoek gaan naar bijvoorbeeld de juiste kleding of meubels.